ازدواج با شخصیت وابسته شاید به نظر شیرین بیاید و همان چیزی باشد که میخواهید؛ اما با اطلاع از عاقبت این ازدواج نظرتان کاملا عوض میشود. ناتوانی آنها در تصمیمگیری و چسبنده بودن شان تنها مشکلات شما نخواهد بود. مشکل زمانی بغرنج میشود که بخواهید او را ترک کن، در این شرایط واکنش هایی خواهید دید که هرگز به فکرتان هم خطور نمیکرد. شما برای زندگی و ازدواج با شخصیت وابسته پیش از هر چیز نیاز دارید که علت رفتارهای او را بدانید و سپس با اطلاع از برخوردهای مناسب؛ به او و خودتان کمک کنید. اما اگر هنوز تصمیمتان برای ازدواج با شخصیت وابسته قطعی نشده حتما تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج با شخصیت وابسته می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: ازدواج با شخصیت وابسته
ازدواج با شخصیت وابسته
شخصیت وابسته یکی از انواع اختلالات شخصیت کلاستر C است. شخصیت وابسته نیاز شدید به توجه و رسیدگی دیگران دارد. رفتار این دسته از افراد مطیعانه بوده، زیرا جدا شدن بزرگترین ترس آنهاست. ویژگیهای اصلی شخصیت وابسته قبل از رسیدن به سن بزرگسالی نمایان میشود. در ازدواج با شخصیت وابسته با رفتارهای متعددی به شرح زیر روبرو میشوید.
او نیاز وافری به تایید و دلگرمی دیگران در تصمیم گیریهای روزمرهاش دارد حتی اگر به عنوان همسر به او تایید بدهید، ممکن است نظر دوست یا مادر به راحتی انتخاب او را تغییر دهد. او از خود نظری ندارد و ممکن است به خاطر دریافت تایید شما با چیزی موافقت کند که کاملا در درون با آن مخالف است. با این حال برای تصمیمگیری حتما نظر شما یا دیگران را جویا شده و بر آن اساس انتخاب خواهد کرد.
او برای خرید کردن، انتخاب لباس، انجام امور خانه، انتخاب شغل و هر مسئولیت دیگری به دیگران نیاز دارد. انجام کاری با مسئولیت او تقریبا غیر ممکن است.
چون از طرد شدن میترسد مخالفتی با دیگران نکرده و به راحتی مورد سوءاستفاده قرار میگیرد. پس تعجب نکنید که او برای تمیز کردن خانه آشنایی و یا بردن بچه دوستش به مدرسه روزی چند ساعت وقت بگذارد. برای آشنایی با نشانه های اختلال شخصیت وابسته کلیک کنید.
زندگی زیر یک سقف با شخصیت وابسته
ازدواج و زندگی با شخصیت وابسته چندان کار آسانی نیست. شاید با خود بگویید “چه خوب او همه جوره شما را میخواهد و همیشه متعهد میماند”. البته که هر کسی در ازدواج نیاز به تعهد و وفاداری طرف مقابل دارد، اما ضمن این تعهد نیاز به استقلال و حریم خصوصی نیز دارد.
او با گلایههایش مبنی بر بی توجهی های شما کاری میکند که تمایلتان را به بودن در کنار او از دست بدهید، و به مرور واقعا فردی بی توجه بشوید. او چون با نظرات شما مخالفتی نمیکند و دائم به خواسته های شما جواب مثبت میدهد (البته که شما خبر ندارید او مخالف است)، در ذهن خود توقعاتی از شما کرده و در واقع او هم به نوعی انتظار دارد که نیازها و خواسته های او را بی چون و چرا برآورده بکنید. هرچند که ممکن است هرگز از آنها خبری نداشته باشید.
شما در زندگی و ازدواج با شخصیت وابسته متوجه میشوید که مسئولیت هیچ کاری را نمیپذیرد و حالا دیگر مجبورید وظایف او را هم به عهده بگیرید. برای مثال همسر وابسته شما دائم تغییر شغل داده و یا اصلا به سرکار نرفته و پس مشکلات مالی زیادی خواهید داشت. یا برعکس همسرتان در انجام کارهای خانه و تصمیم گیری به خانواده اش وابسته است، و شما دائم متوجه دخالت های خانواده همسرتان و حضور وقف و بی وقف آنها در زندگی تان میشوید.
حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.
چطور اوضاع را در ازدواج با شخصیت وابسته عادی کنیم؟
اگر قصد ازدواج با شخصیت وابسته را دارید، باید هر چه سریعتر اقدام به بهبود حال او کنید. او باید هر چه زودتر قویتر و مستقلتر شود. چرا که در غیر این صورت سلامت روانی هر دو شما به خطر میافتد. به منظور کمک کردن به حال وی میتوانید از مشاوران و روانشناسان کمک بگیرید. همچنین روانشناسان در حوزه ازدواج نیز میتوانند به شما یاری برسانند. پس برای دریافت مشاوره ازدواج و خانواده کلیک کنید.
دو راهی ازدواج با شخصیت وابسته
اگر اهمیتی به درمان و بهبود شخصیت وابسته ندهید، دیر یا زود در چرخه رفتاری ترک کردن یا سوء استفاده از او قرار میگیرید. بله شاید شما همچین آدمی نباشید، اما واکنشهای او به نحوی است که به مرور زمان در ازدواج با شخصیت وابسته شما مجبور میشوید که یکی از این دو روش رفتاری را پیش بگیرید.
ترک کردن
وابستگی شخصیت وابسته به قدری میتواند آزاردهنده شود که شما را مجبور به ترک او کند. آنها بیش از حد چسبنده هستند، نیاز دارند که دیگران به آنها ترحم کنند، همیشه میخواهند که حضور داشته باشید و همه جوره دوستشان بدارید. خیلی از آدمها نمیتوانند این شرایط را تحمل کنند پس ترکشان میکنند، رها کردن شخصیت وابسته ضربه محکمی به آنها میزند.
ترس از رها شدن، ریشه در کودکی او و موقعیت هایی دارد که نیاز به دیگران داشته، اما رها شده و آسیب دیدهاند. در نتیجه این ترس درون شخصیت وابسته نهادینه شده و در بزرگسالی همراهشان میآید. البته همیشه این ضربه در کودکی شخصیت وابسته وجود ندارد و در جلسات روان درمانی ریشه های اصلی بروز شخصیت وابسته در او یافته میشود.
سوء استفاده گر شدن
شخصیت وابسته دائم با نظرات شما موافقت کرده و برای دریافت توجه و محبت شما ممکن است هر کاری بکند. در ازدواج با شخصیت وابسته خواه ناخواه شما تبدیل به فرد دست بالا میشوید. این شرایط برای بسیاری از ما دلبخواه بوده و میل به قدرتمان را ممکن است به شدت ارضا کند. در چنین حالتی شما تبدیل به کسی میشوید که دائم از ترسهای شخصیت وابسته سوء استفاده کرده و به واسطه آن به خواسته ها و نیازهای خودتان دست پیدا میکنید. معمولا شخصیت وابسته در ارتباط با شخصیت های خودشیفته و ضد اجتماعی در چنین موقعیتی قرار میگیرد.
چرا نباید با شخصیت وابسته ازدواج کنیم؟
بعضی از افراد گمان میکنند زندگی و ازدواج با شخصیت وابسته خوب است؛ زیرا او به حرفهای ما گوش میدهد. یا بعضیها میگویند بعد از ازدواج او را تغییر خواهیم داد.
اما طبق تجربه اینکه طرف مقابل هیچ گاه از خود نظری نداشته باشد به شدت خسته کننده است. و ممکن است در دوره نامزدی رابطه خیلی خوب او با خانواده اش را ببینید. و گمان کنید که با این موضوع مشکلی ندارید. اما بعد از ازدواج ببینید او هر روز به خانه پدریاش میرود و درباره همه چیز از آنها مشورت میخواهد و یا متوجه میشوید که خانوادهاش از تمام جزئیات زندگی تان با خبر هستند.
و اگر بخواهید شخصیت وابسته را از خانوادهاش جدا کنید مدتی افسرده و غمگین میشود. پس از آن کمکم این وابستگی را به شما انتقال میدهد. اگر در دسترس او نباشید مدام با شما تماس میگیرد و کلافهتان میکند. شما مجبور هستید نوع پوشش، غذایی که او میخورد، کاری که انجام میدهد و زندگی او را تحت کنترل بگیرید، در غیر این صورت او قادر به انجام این کارها نبوده و یا دائم دچار سردرگمی و ناراحتی میشود. بنابراین نشانههای شخصیت وابسته را قبل از ازدواج جدی بگیرید. در این باره می توانید با یک روانشناس یا مشاور خبره مشورت کنید. برای آشنایی با روش های درمان شخصیت وابسته کلیک کنید.
نشانه هایی که به شما ثابت میکنند که طرف مقابل وابسته است
برخی از افراد نمیتوانند نشانه های رفتاری افراد وابسته را تشخیص دهند که با آنها ازدواج نکنند. از این رو بعد از ازدواج متوجه این موضوع شده و دچار مشکل میشوند. به همین دلیل در ابتدا باید از علائم این افراد مطلع شده و در قدم بعدی در مورد ازدواج با آنان تصمیم گیری کنیم.
- استفاده از جملاتی مانند بی تو میمیرم
- قدرت انتخاب و تصمیم گیری کمی دارند
- ترس از رهاشدن و تنهایی دارند
- به دنبال جلب توجه از طرف دیگران هستند
- تمایل دارند که دل همه را به دست آورند
- نمیتوانند به راحتی مخالفت کنند
- مسئولیت پذیر نیستند
- نمیتوانند کارهای خود را انجام دهند
- عزت نفس پایینی دارند
- نیاز به تایید شدن از طرف دیگران دارند
- همواره احساس ناراحتی و درماندگی میکنند
اقدامات بعد از ازدواج با شخصیت وابسته
اگر تصمیم به ازدواج با شخصیت وابسته گرفتید؛ باید از نحوه رفتار با آنها و به طور کلی اقداماتی که باید در این شرایط انجام دهید نیز مطلع باشید. برخی از کارهایی که در زندگی مشترک با چنین افرادی باید انجام دهید؛ شامل موارد زیر میشود.
- او را ترغیب کنید که از موفقیت های کوچکش لذت ببرد
- او را سرزنش نکنید
- او را بابت وابستگی مسخره نکنید
- کمک به او برای یادگیری مهارت های ارتباطی
- با او مشورت کرده و نظر او را جویا شوید
- کارهای کوچک خود را به او سپرده و او را برای انجام شان تشویق کنید
- تغییرهای نسبی و پیش پا افتاده را از آنها بپذیرید
داستانی واقعی از ازدواج با شخصیت وابسته
مردی بعد از ازدواج با همسرش متوجه میشود که همسرش مبتلا به شخصیت وابسته است. آنها بسیار در این زمیه تلاش کرده و حتی به روانشناسان مختلفی نیز مراجعه میکنند. زن تشخیص های مختلفی در غالب شخصیت مهرطلب و به طور کلی هرچیزی که مانند شخصیت وابسته است را دریافت میکند اما درمان نمیشود. این موضوع باعث میشود که اختلافات میان زوجین تشدید شده و به طور کلی زن همه جا همراه با همسرش برود و یا او را از رفتن به بیرون از خانه به تنهایی منع کند.
از طرفی روابط خانوادگی و دوستانه این زوج نیز تحت الشعاع قرار میگیرد. این مسئله ادامه یافته تا زوجین تصمیم به جدایی میگیرند. در این حین زن دوباره برای درمان اقدام کرده اما اینبار درمان موفقیت آمیز بوده و با کاهش علائم این اختلال زندگی زوجین نیز نجات مییابد. از طرفی زن شهامت این موضوع را پیدا میکند که بسیاری از کارهای خود را به تنهایی و به صورت مستقل انجام دهد.
سخن پایانی
این نکته را فراموش نکنید که در ازدواج با شخصیت وابسته احتمالا دچار مشکلات زیادی شده و شرایط سختی را پیش رو خواهید داشت. از این رو باید خود را برای آن آماده کرده و به خوبی در این مورد فکر کنید. نباید او را برای مراجعه به روانشناس اجبار کنید. بلکه باید با او در این زمینه همراهی کرده و شما نیز جلسات مشاوره داشته باشید. در واقع به عنوان همسر چنین فردی باید مهارت هایی را آموخته و از نکاتی نیز مطلع شوید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج با شخصیت وابسته می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سوالات متداول
اگر با شخصیت وابسته ازدواج کردیم چطور با او رفتار کنیم؟
در اولین گام نوع وابستگی او را تشخیص دهید. در مرحله بعد، محیطی امن برای او ایجاد کنید. سعی کنید هنگامی که از شما نظر می خواهد او را به تصمیم گیری تشویق کنید. به هیچ عنوان برای شخصیت وابسته تصمیم نگیرید. هر چه زودتر برای مشاوره روانشناسی اقدام کنید.
:: بازدید از این مطلب : 56
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3